Thursday, July 29, 2010

-UNDER CONSTRUCTION-

Assalamualaikum w.h.b and Happy Thursday :)

This blog is currently under construction


Thank you


To be continue....

Saturday, July 3, 2010

Pusrawi..Im Coming ;p PART 2

Assalamualaikum w.h.b and Happy Saturday Night :)
Sihat?
Hope korang semua sehat hendaknye.

Bila tengok balik blog nie.
My last post is on 7th June 2010 .
Lamenya xupdate blog ni. Bz dengan Practical dan lain2.
Ni pun baru jek balik dari kerja.


Ok2.
Sambungan cerita untuk bulan lepas Jun 2010

Isnin, 31 Mei 2010
Masa jumpa doktor aritu, dia dah cakap awal2 sebelum operate i di wajibkan fasting. makan pon kena before 7.30 am. Punyalah lapar coz i xsempat nak makan. Operate pukul 2. Last makan pun time Dinner. Perut dah berbunyi kelaparan terpaksalah minum 1 cup kecil air kosong. Actually air kosong pon xboleh minum sebab takut nanti time operate air tu masuk paru2 i. Doctor takut i tersedak time operate. Tapi nak buat macamanekan perut dah lapar sangat. So, terpaksala langgar arahan. Sorry ya Doctor (^ ^)

8.30 am
Sampai Pusrawi then register untuk masuk wad. Dapat wad for single person. Fuuhhh. Nasib baikla ade Insurans. Kalau x xtaula macamane. Terpaksalah guna duit Ayah. hehe
Check in awal Operate start lagi 6 Jam. Dukla tecongok kat dalam wad dengan Ayah, mak, Angah dan adik sambil tengok tv. Nasib baiklah ada Tv. Hilanglah rasa boring dan takut. Hehe

12.00 pm
Dapat Lunch, tapi xboleh makan. Bagilah kat orang yang boleh makan. eheh.. I plak terpaksa melihat sambil menahan kelaparan. Ciss..

1.30 pm
Nurse masuk bagi pakaian untuk masuk ke bilik bedah. Sebelum masuk tu sembahyang dulu mintak diampunkan segala dosa. kut2 nyawa xpanjang.hehe.

1.45 pm
Tunggu Dr. Razipah untuk dioperate. Time tu memang cuak. 1st time kena operate mane xcuaknya Kat Dada pulak tu. Sebelum kena operate tu jumpa Dr Bius. Perempuan juga. Dia bagi penerangan macamane operation di jalankan. Dia inject bius tidur di tangan kiri.

Photobucket

pucatkan muka?hehe


2.00 pm
Operation bermula and i xsedarkan diri. Sekejap je operation tu. I sedar nak dekat pukul 3. Then Nurse hantar i kat ward.

3.00m pm
After operate ofcoursela sakitkan. sebab ubat bius dah sedikit hilang. Time tu xmakan lagi nurse cakap after 2hours operate baru boleh makan. 12 Jam i xmakan. gilalah cipta rekod. 2 hours tu pun nurse cakap if i xde rase macam loya2 nak muntah baru boleh makan. Kalau x kena tunggu sampai malam. nasib baik badan i kuat.Takda muntah2 so dibenarkan makan. Yeay! at last. haha. Lauk yang disediakan ikan Tenggiri masak singgang dengan rojak. Licin tau. Xmacam gaya orang baru lepas operate. haha

Photobucket

buat muka kesian.


Selasa, 1 Jun 2010
Check out Ward. Doktor bagi cuti 19 hari. Yahoooo..

So, Alhamdulillah everything was FINE. Thank you ALLAH.
Total bill for the operation include Ward is Rm4000++
Fuhh.. Mahal tu. Xpe2 Insurans kan ada. hehe

Okla. Tu je cerita untuk kali ini

Thank You for reading my Story
:)

To be continue......