Sunday, August 15, 2010

Kursus di Chow Kit..Kursus Apa???

Assalamualaikum w.h.b and hye
Kalian sihat? Hope Sihatlah ye di bulan Ramadhan nie.
Kalau xsihat jangan lupa makan ubat after bersahur and berbuka ;)
Muka tu ceriala sikit, taula berpuasa takkan nak monyok je macama muka orang xmakan setahun.haa.

Ok. Ni sebenarnye cerita yang dah berbulan lamanya.
Tapi lambat nak di update kan dalam blog. Maafin ye ;p
Sebenarnye i mengikuti kursus under INSKEN selama 5 hari 4 malam.
fees only Rm250 include hotel, course and makan-makan
murahkan? ke mahal? pandai2lah korang fikir.

Kursus Hands On Restoran dan Katering.
Banyakla yang dipelajari di kursus tu.
Set up Restoran & Katering, Carving, Cooking, Kebersihan di Restoran dan macam - macamla. Terlampau banyak sangat sampai xboleh nak di listkan. hehe

Disebabkan cara promosinya yang kurang. Yang datang kursus hanyalah 6 orang.
Yang pihak Insken target ialah 30 orang. Macamana tu ye agaknya promosi diaorang? I pun ngak ketahuan deyh. Opss ter speaking Indonesia plak. hehe

Ok, berbalik kepada cerita di atas. Di kursus tu i dapat berkenalan dengan Kak Yanti, Pak cik Ulul AZmi, Cikgu, Que dan Pak Teh. Semua yang join kursus tu umurnya lebih banyak dari i. hehe. I sorang jelah 'adik' kepada dorang


Peserta - peserta kursus dengan 2 orang Staff Juara Saji Sdn. Bhd

Friday, August 13, 2010

Ucapan..

Assalamualaikum w.h.b

Take it from my Facebook.

" Sempena kedatangan bulan Ramadhan yg akan tiba, Saya Siti Nurhidayah Puteri Bte Khalid ingin memohon kemaafan dari kalian semua jika ada terGOSSIP, terSAKITKAN HATI, terKASAR BAHASA dan LAIN-LAIN. Harap dimaafkan. Selamat Bersahur, Berpuasa dan Beramal! Semoga dilindungi ALLAH S.W.T " on Monday

Now, dah 2nd day of Ramadhan.
Sorila lambat wish.
tersangat Bz. Ni pun baru balik dari kerja

Ok. nak tido, lagi berapa jam nak bangun balik untuk sahur
Selamat Berpuasa You all
;p

Saturday, August 7, 2010

2 hari katering di PUNB

Assalamualaikum w.h.b and Happy Saturday.
Sihat X?
Hope sihat di samping orang yang tersayang :)

Okla,
This blog masih lagi under construction because i tak tahu lagi nak touch up apa lagi kat blog ni. Lagipun, i'm still a beginner. So, x berapa pro lagi dalam bab2 touch up blog ni..hehe

Berbalik kepada tajuk diatas,
On Tuesday 3rd August 2010, i dengan Kak Rini diarahkan menguruskan Katering di PUNB.
Katering untuk 35 pax for Breakfast, Lunch and Hi-tea. Masa mula-mula handle job ni agak kekok la because this is my first time doing this job as a caterer. Me and Kak Rini doing all include table setting, prepare for buffet, serve them and wash the plates.

1st time setting table buffet memang blur la. Nasib baik Kak Rini dah pernah pergi Katering. so, dia tahulah sikit-sikit dalam hal2 setting table.




setting table for breakfast and Hi-Tea


Pengalaman yang best dan dalam masa yang sama dapat tahu cara-cara setting table untuk katering. Selain dari tu, i dapat berkenalan dengan ramai kawan yang under 1 roof (PUNB).