Thursday, March 8, 2012

Sharing dapat pahala ;)

Assalamualaikum w.h.b uols
Berkenaan tajuk diatas, just nak share dengan korang semua
apa yang saya rasa patut share.




Diatas ini ialah Tanda Berhenti dalam Al-Quran yang patut & wajib kita ambil tahu sebagai seoarang yang beragama Islam.

Maybe ramai yang dah tahu pasal ni, bagi sesiapa yang tak tahu tu bolehlah start dari sekarang praktiskan bila nampak tanda-tanda diatas bila baca Al-Quran ok.

Thats all.
Yang baik datangnya dari Allah s.wt. Dan yang buruk tu datang dari saya.

bye.
Wassalam
:)

Thursday, March 1, 2012

Assalamualaikum 2012

Assalamualaikum w.h.b
Ape khabar uols? Hope korang sihat sentiasa disamping yang tersayang.
Rasa macam dah lewat giler nak update blog untuk tahun 2012.
Tapi xpelah, asalkan update. ye dak? hehe

Kalau nak cerita pasal azam tahun 2012 ni memang sampai esoklah x habis untuk dilistkan.
Azam 2011 pun ada yang x settle lagi. Macamana tu? hehe
Azam 2011 korang dah settle ke belum? Or sama macam saya carry forward ke tahun 2012.
Xpe2. Pelan2 kayuh untuk settllekan azam tu.
Inshaallah, lama2 settlelah dengan izin Allah. :)

Apa yek nak diupdate dalam post kali ni?
hmmmm..
Macam xde ape je yang nak diupdate.

Oklah, Tu je kot.
Post kali ni xde gambar.
maybe next post akan ada picture.

Sori ye
See you when i see you. Inshaallah
bye.
Wassalam

Tuesday, November 15, 2011

Hi. Hey. Hello :)



Assalamualaikum w.h.b and Happy Tuesday guys dan girls!
How are you my lovely readers? ( Still have readers ke? ;p)
Hopefully, uols sihat with a great-full health.
Agak lama x update this blog.
X update pun because im tooooo busy with my work.
Nak promise kat korang untuk update blog selalu pun x boleh, well my commitment haruslah diutamakan.

Today, i want to share you this special quotes yang ada kena mengena with myself :)

‎" Never take someone for granted, hold every person close to your heart, cause you might wake up one day and realize that you've lost a diamond while you were too busy collecting stones. "



Hargailah orang yang rapat dengan kita setiap masa. Once the person dah xde or out of our life, kita akan menyesal sampai bila-bila cause bila dia ada, we never appreciate that person. hmmmm..

Oklah, that's all for today

Dont forget to smile, because you're too sweet with your smile on your face ;)

Thank you babes!
Chiow and Wassalam
:)

Friday, August 26, 2011

Hari Tua ku ;)

Happy Birthday to me!


Assalamualaikum w.h.b and happy Friday love! ;p
So, How are you guys? Hope korang semua sihat-sihat belaka
Me? Alhamdulillah, sihat sangat-sangat and i'm feel blessed :)
Thanks Love! ( My family and Friends )

Dah sebulan++ rupanya tak update blog ni.
Sekejap je dah sebulan ya! Macam baru semalam je rasanya update blog ni..(ayat orang malas ;p)Hehe

Banyaaaak sangat nak story kat uols semua but xtau nak cerita yang mana satu.
ermmm... ape ya yang nak dicerita kat korang?
hmmmm

Oklah nak cerita bout my 23rd birthday celebration.
23 dah umurku..
Just simple celebration but full with love. *bliss*
I love if photos tell the full stories..hehe
check it out!



My b'day cake a.k.a Pavlova




special thanks to my lovely sis for the treat on my birthday


Rasa sangat-sangat happy.
Oklah, dah start blurr and xtau nak type apa.
sori sori sori

Will be back after dah x blurr.
hehe
Take Care!

Saturday, July 30, 2011

Just nak share kat uolls this note ;)

Assalamualaikum, saya paparkan statistik berkenaan umat islam di Malaysia utk renungan kita bersama:

1. 50% sahaja umat islam di Malaysia memiliki Al-quran di rumah dan hanya 5% membacanya dan 1% lagi membaca tafsirannya

2. 80% umat islam memliki ASTRO decoder dan hanya 5% menonton ASTRO OASIS

3. 70% umat islam tertarik dengan perkara yg membawa kepada "Karnival" atau unsur yg membawa kepada hiburan

4. 50% menyokong program seperti Akedemi Fantasia, Tomtombak, Mentor dan rancangan yg seumpamanya

5. Hanya 10% umat islam dari satu taman perumahan yg membantu masjid atau surau di sebuah kawasan

6. Hanya 20% yg menghantar anak-anak mereka ke sekolah agama

7. 80% remaja hari ini tidak reti atau tidak pandai mengaji

8. 90% remaja atau kaum wanita suka berseluar panjang dan memakai T-Shirt

9. 80% pasangan baru yang belum berkahwin akan menonton wayang setiap bulan di panggung wayang

10. 95% umat islam tidak pernah mencari atau pergi ke kelas mengaji untuk mendalami ilmu agama islam itu sendiri

11. 95% wali kepada pengantin perempuan tidak tahu syarat-syarat sah mewalikan anak mereka dan 99% bapa menyerahkan pernikahan anak mereka kepada berwalikan imam

12. 100% anak-anak islam bawah 12 tahun cenderung kepada kartun seperti Ultraman, Mask Rider, Digimon, Pokemon dan banyak lagi kartun seperti ini yang unsurnya merosakkan minda

13. 50% umat islam adalah kaki botol dan minum arak

14. 50% pasangan yg telah berkahwin dan dan mempunyai anak mengaku mempunyai hubungan sulit dengan perempuan lain dan mempunyai tabiat melanggan pelacur

15. 90% cenderung kepada keduniaan dengan ingin memliki rumah mewah, kereta mewah dan duit yg banyak

16. Hanya 30% umat islam lelaki menunaikan solat Jumaat pada setiap minggu

17. 3% umat islam menunaikan solat suboh secara berjemaah di masjid atau surau setiap hari

18. 90% umat islam tidak ambil tahu tentang soal kejiranan atas konsep tidak suka jaga tepi kain orang

19. Hanya 10% umat islam yang akan membantu saudaranya yg lain terutamanya dalam soal duit

20. Dan hanya 1% sahaja umat islam yang mengetahui Sifat 20 dalam ilmu ketuhanan

21. 90% umat islam percaya, faham, berkehendak, terikut-ikut kepada benda yang Tahyul, pelindung diri, pelaris business, tarik duit, seri muka, kebahagiaan rumah tangga, santau, pukau dan semua elemen yg menjuruskan kepada Syirik kepada ALLAH

Saya paparkan semua statistik di atas usaha untuk menyedarkan diri saya sendiri dan saudara saudari tentang betapa kroniknya kefahaman islam di negara kita sendiri hari ini. Dari peratusan yang tinggal berapakah yang boleh digolongkan kepada "orang muqmin" dan berapakah yang boleh digolongkan sebagai "Makhluk"

Sama-samalah kita buat kiraan untuk diri kita sendiri,

Yang paling penting, selepas kiraan dibuat, adakah kiraan itu dapat menyedarkan dan mendekatkan kita dengan ALLAH S.W.T?

Wallahua'alam

Wednesday, June 15, 2011

Blur dan Blank

Assalamualaikum w.h.b and happy working guys! ;p
How are you? Hope ok-ok la k
Today, i'm not feel so good. Maybe sebab puasa.
Weather pun sekarang x menentu. Sekejap hujan sekejap cerah.
Apa-apa pun, i'm feel blessed to be a Malaysian.Cewah..hehe

Macam dah lama tak update this blog.
Last post pun on 29th March.
hmmm.. Nampaknya kena rajin update blog to improve my skills in writing.
Bila start nak type jek mesti blurr. I dont know why, padahal banyak gila dalam otak nak story telling with u all.

Alhamdulillah, everything smooth and i'm a lil bit 'kekok' to touch the bride's face.


Oklah.
Sampai disini sahaja untuk hari ini.
hope hari-hari yang akan datang, i rajin untuk update my lovely blog nie. Amin.
Take care guys!
Thanks for reading my blog.

Wassalam

Tuesday, March 29, 2011

My New Addicted

Assalamualaikum w.h.b
what's up? Hope korang sihat with a great condition.
Me? Alhamdulillah, i'm in very good condition and healthy with my family and friends.
and busy with classes, family and friend. Syukur ;)

Last post on 090311, today's post on 290311.

Just wanna share with u guys my new addicted.
not so new la, actually dah lama tapi dulu terpendam.
sekarang masa untuk meluahkan pula minat2 yang terpendam.hehe

Nak tau what is my new addicted..
I think, all girls ada addicted dengan benda ni.
Maybe 10% je yang x suka.


Ok.

Me introduce my new & current addicted




Ta-da!!


p/s: this is not mine, just take it from miss Google.thanks sweety! ;p

Dah tau what is my current addicted?
kumpul make up stuff.
which is need a lot of money to buy that thingy
so, kalau dah ter addicted dengan benda ni, harusla save money start from now. xgitu miss??


im just buy Make up brush set which is cost Rm172 thru lowyat's forum.
And i cant wait to received and use it on my customer's face.


Sangat berharap yang brush ni lembut and buatkan solekan lebih stunning. hehe

Will upload my hasil solekan to you. Inshaallah

Thats all for today and this month.
Thanks for reading.
i love you!;)

Wassalam