Monday, November 29, 2010

Next!!

Assalamualaikum w.h.b

Quick post for today.
im so lazy nowadays to update, to story, to do whatever thingy. haishhh

Ok. Post for today less pics and less typing. hehehe

enjoy guys!

Red Velvet cakes with Chocolate Frosting

Ofcourse this is not my cake.hehe. take from Mr.Google.


which is done actually last week.
i bake this cake with my lovely sister.
And the cakes taste not so nyumeeh and sooo sweet. hehe
Overall this cakes is not my taste. (**)


Thinking what i'll bake on my next activity. hmmmmm

Monday, November 22, 2010

Seminggu sudah...

Assalamualaikum w.h.b
Wassup uols? Hope korang semua sihat belakalah ya.

Last update on 9th Nov 2010,
And today is 22nd Nov 2010.
tik tok tik tok.. sekejap jek dah nak akhir bulan Nov

Tepat 9.40 malam ni, dah seminggu dia meninggal dunia
Orang yang menjaga, membesar, memberi makanan dan macam-macamla kat aku time my parents went doing Hajj when i 10 years old.

He passed away at his age 70 in his house at Johor.
Meninggal disebabkan penyakit tua.
Actually, Dah lama da dia sakit.
And getting worse year by year.
Kesian aku tengok perubahan dia, dari berisi sampai tinggal tulang.
hmmm. And Alhamdulillah, He passed away pada malam orang Wukuf di Arafah.


Orang yang aku maksudkan adalah......





Dia....



My uncle,Pak Ngah


Pic nie tahun 2008 punya.
Time nie dia masih berisi lagi..


Alfatihah untuk arwah pakcik aku..



May Allah bless his soul… forgive him of his sins… make his grave a garden and grant him the highest levels of paradise….. Ameen


Wassalam





To be Continue....

Tuesday, November 9, 2010

Jajan kegemaran saya

Assalamualaikum w.h.b
Sejak dah habis praktikal ni rajin sangat aku update blog aku yang xseberapa ni kan.
hehe. Almaklumlah dah xde kerjakan.
Jadi, apa lagi isilah masa yang terbuang ni dengan benda2 yang berfaedah seperti kemaskini blog.

Oklah.
seperti tajuk yang diatas.
Harini mahu berceritakan tentang snek kegemaran saya suatu ketika dulu.
Snek @ jajan yang saya suka ni saya makan sejak dari sekolah rendah hinggalah ke sekolah menengah. Tapi semakin lama snek @ jajan ni kelihatan pupus di pasaran.



Nilah jajan @ snek kegemaran aku time sekolah
korang semua pernah makan x?
mesti pernahkan.
Kalau xpernah xtahulah dari pelusuk mana korang datang.
hehehe

Jadi, disebabkan sepanjang aku masuk zaman umur atasan ;p
dah lama gila aku xnampak plastik jajan @ snek ni kat kedai runcit.
Hari yang lepas, aku jalan dengan keluarga aku pergi kedai runcit
adelah jumpa jajan @ snek ni.
Ape lagi. aku belilah. Lepaskan kempunan.
hehe
Akhirnyaaa..

Rasanya masih sama seperti dulu.
Bagus2.
Lepas ni, Tahulah aku nak beli jajan @ snek ni kat mana.
Hooray..



Dah habis baca?
if korang perasanlah kan.
for this post i use fully Malay language.
Cikgu BM mesti geleng kepala baca Karangan ni.
Okla. Actually i dont know nak bahasakan myself in this blog apa.
I or aku or saya or whateverlakan.
hmmm. Still thinking.

Alamak pic terbaliklah.
jap ye betulkan balik..








Wassalam

Sunday, November 7, 2010

DULU dan SEKARANG

Assalamualaikum w.h.b
Sihat x?
hope korang sehat2 hendaknya ;p
Okla post kali ni nak cerita kat korang semua bout myself.
Bukan nak cerita pasal ape pun.
Nak cerita perubahan wajah dan fizikal dulu dan sekarang.hehe
Dah xde cite la tu nak diceritakan.

Kat dalam laptop nie banyak gila pic yang dulu2 punya.
Adelah pic yang 4tahun before this.
Semua orang mengalami perubahan kan.
Tapi lepas tengok pic2 dulu.
Macam2 komen yang keluar dr mulut.hahaha.
Apa2 pun bersyukur sangat dengan kehidupan sekarang ni. Alhamdulillah

Jom tengok pic2 i yang dulu2 ye.


2007



2008



2009



Yang 2009 tu time my diploma's convocation at PICC on 31st October 2009


So, If korang perasan or cuma i je yang perasan years before i think i look very chubby. dan macam gelap.ahaha.

This my pic on 2010


Raya 2010



The latest pic.


October 2010


Ade Perubahan x?
maybe 5% kot every year
Tipulah kalau xde perubahan langsungkan?

Ok. Thats all
Thank you

Wednesday, November 3, 2010

PSYCHO!!



Ya Allah.
tak tahulah nak cakap apa lagi dengan hamba Allah seorang nie.
Nak kata xreti bahasa, orangnya pandai belajar sampai U
Nak kata sakit mental, xmasuk2 pon Hospital kat Tanjung Rambutan tu.
Nak kata xcukup kasih sayang, tengok macam bahagia je family dia
Nak kata x ada GF, berganti2 GF.
ape lagi yang xcukup ntah kat dia.
Keep disturbing me with calls and messages.
Please lah, Back off! Enjoy your life with your family, friends and GF
what past is past.

Kepada yang terasa, yes i mention bout you! So, what..Ada aku kisah?

search kat google 'PSYCHO', terjumpa pulak pic Lady Gaga.
Ada kena Mengena ke pic dia atas dengan PSYCHO?
Layankan jelah ye.hehe

Monday, November 1, 2010

I Miss You, Baby!






Rindu kat mereka
Dah lama sangat x peluk cium dan marah dorang nie.
Pic ni tahun lepas punya.
Sekarang dorang dah besar dan makin sihat.
Cant wait to see them
:)



Welcome Mr.November!!