Saturday, February 19, 2011

Manusia oh manusia




Assalamualaikum w.h.b and happy Saturday!
Today's post in malay*english = Rojak because i want to 'bebel'ing about something that i dont like.
hehe..

First of all. Before i start my 'bebel'ing.
How are you? and how you spent you Saturday?
me? just stay at home doing house work. hehe

My words look so skema. haha.
Like standard 4 punya English Essays.
How eh to improve my essay and my speaking skill. Haishhh

Ok back to the title.
I dont know where to start.
Just came back from masjid to perform the Magrib Prayer.
Selalu, i akan stay till Isya' Prayer. But because of too many peoples datang ke Masjid harini, i balik then terus menghadap laptop. Menghadap laptop pun sebab nak share something dengan korang.*alasan*


Memang bagus Masjid depan rumah ni penuh dengan orang. I Like
Tapi masalahnya Masjid ni penuh hari Khamis, Sabtu and hari pihak masjid buat makan2 lepas solat Isya'. Did you get it what i want to 'bebel'ing about.

Ini yang membuatkan i terfikir, apa motif dorang datang ke Masjid?
Adakah disebabkan makanan yang mewah lagi lazat. Jahatkan i fikir macamtu.
Untuk pengetahuan korang, Masjid depan rumah i ni memang mewah makanan yang dorang sediakan. Nasi Arab, Nasi Beryani dan macam2lah. Kalau setakat Mihun goreng bodoh pandang sebelah mata. Seriously.

Kalau hari2 biasa, boleh dikira barisan lelaki dan wanita yang datang. Selalunya kalau saff lelaki 2-3 baris. Perempuan pun sama. Tapi kalau hari makan2, Sampai buat saff kat luar. Haa.. Xke i fikir macamtu. Kalau korang, Korang ade fikir apa yang i fikir x?

Nak bagi bukti pun xda, sebab i xbawak hp pergi Masjid. Kalau xboleh tangkapkan bukti2 apa yang i cakapkan..

Pihak masjid buat macamni maybe atas niat, mengajak orang beramai2 menunaikan solat di masjid. Tapi kalau dorang ni datang atas niat, dapat makan free. Macamane pulak tu amal ibadat dorang?

Oklah. That's all. Ini semua atas apa yang ada dalam kepala otak i. Yang baik datang dari Allah s.w.t dan buruk semua dari i.

Sekian. Wassallam

Wednesday, February 2, 2011

No title

Bismillahirrahmannirrahim.
Ya Allah ya tuhanku,
Kau kuatkanlah iman ku untuk menunaikan tanggungjawapku kepadaMU.
Kau tabahkanlah hatiku untuk menghadapi dugaanMU.
Sesungguhnya kaulah tempat aku mengadu dan aku memohon petunjuk dariMU

Amin Ya rabbal alamin

Welcome Miss February 2011

Assalamualaikum w.h.b
what's up? Hope korang sihat with a great condition.
Me? Alhamdulillah, i'm in very good condition and healthy with my family and friends.
and busy with classes until end of the year. Inshaallah.



I think i have no idea what i wanna write to this post.
Just wanna wish you.
Happy Holidays!

Thats all.

p/s: sorry i dont have mood to blog but i miss to blogging. it's complicated actually.